Κέρδη στην Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «γεννά» προσδοκίες από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «γεννά» προσδοκίες από την Fed
Τριψήφια άνοδος για τις τεχνολογικές μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από το υψηλό 39,5 ετών των τιμών καταναλωτή.

Με κέρδη κινείται η Wall Street για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, με τους προβολείς της προσοχής να εστιάζουν στην πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στις επόμενες κινήσεις που αναμένεται να αναλάβει η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% ή 98,76 μονάδες στις 36.650 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,40% ή 19,73 μονάδες στις 4.732 μονάδες.

O Nasdaq κερδίζει 0,83% ή 130,3 μονάδες στις 15.283 μονάδες.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο του 2021 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 39,5 ετών, με τις τιμές ενέργειας να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση σε ετήσιο επίπεδο.

Οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό εντείνουν τη βεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών για το ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της, λόγω των αυξημένων τιμών και στο ότι θα διαμορφώσει την πολιτική της με τρόπο θα αποκλιμακώσει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία εντός του 2022. Σημειώνεται πως χθες ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η Fed δεν θα διστάσει να δράσει κατάλληλα εάν χρειαστεί για τη συγκράτηση του πληθωρισμού και τη διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, θα το κάνουμε».

Ακόμα, εκτός των στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η Wall Street αναμένει την έναρξη των εταιρικών αποτελεσμάτων δ' τριμήνου του 2021, που ξεκινούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας με τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Αυξημένα κατά 6% ήταν τα κέρδη της Jefferies στο δ' τρίμηνο του 2021, καθώς διαμορφώθηκαν στα 324,9 εκατ. δολάρια ή 1,2 δολάρια /μετοχή, αυξημένα σε σχέση με τα κέρδη 307,3 εκατ. δολαρίων ή 1,11 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Οι επιδόσεις της Jefferies ήταν χειρότερες σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν κέρδη της τάξης των 1,34 δολαρίων/μετοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, τα έσοδα της τράπεζας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 1,81 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση 3% κατ' έτος, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 1,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider