Κέρδη στη Wall Street, ράλι πάνω από 1% για το Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, ράλι πάνω από 1% για το Nasdaq
Οι δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από τη δύσκολη εκκίνηση του 2022. 

Με κέρδη κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα καταπολεμήσει την αύξηση του πληθωρισμού, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη δύσκολη εκκίνηση του 2022.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,5% ή 183 μονάδες ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 36.252,02 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 4.713,07 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 1,4% κλείνοντας στις 15.153,45 μονάδες. Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στήριξαν την άνοδο της αγοράς. Η Amazon ενισχύθηκε 2,4%, η Apple 1,7% και η Nvidia 1,5%.

Παράλληλα, η Exxon Mobil σημείωσε άνοδο πάνω από 4%, καθώς το αργό πετρέλαιο ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας σε υψηλό δύο μηνών. Το WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε 2,99 δολάρια ή 3,8%, στα 81,22 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν μιας εβδομάδας έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού, μετά τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ της Federal Reserve για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό. Ο χρυσός Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 19,70 δολάρια ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,50 δολάρια η ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να καταγράφει το υψηλότερο κλείσιμο από τις 5 Ιανουαρίου.

Μιλώντας σε Επιτροπή της Γερουσίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης της θητείας του, ο Πάουελ εκτίμησε πως η εφοδιαστική αλυσίδα θα ομαλοποιηθεί και θα βοηθήσει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων το 2022, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Fed δεν θα διαστάσει να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το προβλεπόμενο εάν ο υψηλός πληθωρισμός επιμείνει.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή άνω του 7%, σε υψηλά 4 δεκαετιών.

Στα μακροοικονομικά, ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο στις 98,9 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο από τις 98,4 μονάδες του Νοεμβρίου, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στις 98,7 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider