Σε υψηλό δυο μηνών το πετρέλαιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό δυο μηνών το πετρέλαιο 
Tο WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε 2,99 δολάρια ή 3,8%, στα 81,22 δολάρια το βαρέλι.

Ράλι έκαναν οι τιμές του πετρελαίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Φεβρουαρίου να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών.

Συγκεκριμένα το WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε 2,99 δολάρια ή 3,8%, στα 81,22 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου «εξακολουθούν να είναι αισιόδοξες καθώς οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες πλησιάζουν περισσότερο στην άλλη πλευρά του φράχτη του Όμικρον», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς του OANDA στο MarketWatch. Το αμερικανικό αργό είναι έτοιμο να «τρέξει προς τα υψηλά του περασμένου έτους, εάν τα αποθέματα συνεχίσουν να μειώνονται», είπε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η περιορισμένη προσφορά από τον ΟΠΕΚ+, η οποία θεωρείται μη συμβατή με τη ζήτηση υποστήριξε επίσης τις τιμές. Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι οι προσθήκες προσφοράς του ΟΠΕΚ είναι κάτω από την επιτρεπόμενη αύξηση βάσει του συμφώνου του ΟΠΕΚ+, καθώς ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, δεν παράγουν τους συμφωνηθέντες όγκους.

Εξάλλου, η αγορά αναμένει τα δεδομένα για τα αποθέματα πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), ενώ θα ακολουθήσουν στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη. Έξι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Ιανουαρίου, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει την έβδομη συνεχή εβδομάδα μείωσης των αποθεμάτων αργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider