Υψηλό εβδομάδας για τον χρυσό, μετά τον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό εβδομάδας για τον χρυσό, μετά τον Πάουελ
Ο χρυσός Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 19,70 δολάρια ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,50 δολάρια η ουγγιά.

Στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν μιας εβδομάδας έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού, μετά τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ της Federal Reserve για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Στην ομιλία του για την ανανέωση της θητείας του ως πρόεδρος, ο Πάουελ είπε ότι τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια δεν πρέπει να πλήξουν την οικονομία ή την αγορά εργασίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περισσότερες αυξήσεις κεφαλαίων.

«Νομίζω ότι η ομιλία του Πάουελ λειτούργησε ως διαβεβαίωση ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί πολύ δραστικά και θα διατηρήσει την υγεία της οικονομίας ως κύρια προτεραιότητά της», είπε ο συντάκτης του Gold Newsletter, Brien Lundin, στο MarketWatch.

Ο χρυσός Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 19,70 δολάρια ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,50 δολάρια η ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να καταγράφει το υψηλότερο κλείσιμο από τις 5 Ιανουαρίου.

Το ασήμι Μαρτίου, επίσης, ενισχύθηκε 35 σεντς, ή 1,6%, στα 22,812 δολάρια η ουγγιά.

Στα άλλα μέταλλα, ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άνοδο 1,8% στα 4,429 δολάρια η λίβρα, ενώ η πλατίνα Απριλίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση, με +4,2% στα 973,20 δολ. η ουγγιά. Το παλλάδιο Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 1.922,10 δολ. η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider