Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ στη νέα χρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ στη νέα χρονιά
Χωρίς να έχουν εξαφανιστεί οι ανησυχίες για την μετάλλαξη Όμικρον και τις επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης της, οι δείκτες στα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι και σήμερα στο «πράσινο».

Οι ευρωπαίοι επενδυτές συνεχίζουν και την Τρίτη τις «υψηλές πτήσεις» πιάνοντας το νήμα από την χθεσινή κερδοφόρα πρώτη διαπραγμάτευση του χρόνου. Χωρίς να έχουν εξαφανιστεί οι ανησυχίες για την μετάλλαξη Όμικρον και τις επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης της, οι δείκτες στα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι και σήμερα στο «πράσινο». Μέσα στην ημέρα αναμένονται σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη κορυφαίων οικονομιών της ηπείρου.

Στην κίνηση των δεικτών ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx κερδίζει 0,55% στις 492,7 μονάδες.

Στις επιμέρους αγορές, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,18% στις 16.049 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,74% στις 7.270 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 1,19% στις 7.472 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται στο +0,23% και τις 27.793 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,59% στις 8.812 μονάδες.

Και το 2022 αναμένεται ο πληθωρισμός να είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην δεύτερη οικονομία της ΕΕ, Γαλλία. Αντίστοιχα, ενδιαφέρον έχουν για τους επενδυτές και τα στοιχεία που αναμένονται για την ανεργία της Γερμανίας.

Η εικόνα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα χρηματιστήρια στην Ασία, στον απόηχο στοιχείων που έδειξαν αυξημένη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα για τον Δεκέμβριο. Ακόμα, μια κατάθεση της Evergrande την Τρίτη έδειξε ότι οι συμβατικές πωλήσεις ακινήτων της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 443,02 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, μειωμένες κατά 38,7% από τα 723,25 δισεκατομμύρια γιουάν σε πωλήσεις που αναφέρθηκαν για το 2020. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 88% τις τελευταίες 250 ημέρες διαπραγμάτευσης. Η εταιρεία αθέτησε πληρωμές προς τους πιστωτές τον Δεκέμβριο, ανέφερε η Fitch Ratings, οδηγώντας τον developer σε χρεοκοπία. Ωστόσο, την Τρίτη στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν ψηλότερα, μία ημέρα μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης τους.

Στους δείκτες, ο Nikkei 225 του Τόκιο κέρδισε 1,77%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 1,95%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai υποχώρησε 0,20% και ο SZSE Component έχασε 0,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Οι πωλήσεις ακινήτων το 2021 έπεσαν 39% - Η μετοχή της κέρδισε στην επανέναρξη διαπραγμάτευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider