Wall Street: Γύρισε σε αρνητικό πρόσημο ο S&P, ενισχύεται ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Γύρισε σε αρνητικό πρόσημο ο S&P, ενισχύεται ο Dow
Παύση στο χριστουγεννιάτικο ράλι της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου κάνουν οι δείκτες της Wall Street, παρά το θετικό άνοιγμα.

Τελευταία Ενημέρωση 20:55

Παύση στο χριστουγεννιάτικο ράλι της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου κάνουν οι δείκτες της Wall Street, παρά το θετικό άνοιγμα και το νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ του S&P 500, που τον οδηγούσε προς το 70ο κλείσιμο - ρεκόρ για το 2021.

Ο Dow συνεχίζει να ενισχύεται 107 μονάδες ή 0,3%, ενώ ο S&P 500 χάνει πλέον 0,07%. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,54%, με εναλλαγές προσήμων στη συνεδρίαση. Για το σύνολο του έτους, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί πάνω από 27%, ο Nasdaq σχεδόν 23% και ο Dow ακολουθεί με άνοδο της τάξης του 18%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, S&P CoreLogic Case-Shiller, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών ανά την αμερικανική επικράτεια σε ετήσιο επίπεδο ενισχύθηκε 19,1% έναντι ετήσιας ανόδου 19,7% που είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την 4η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα 34 χρόνια καταγραφής του σχετικού δείκτη.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η προσοχή συνεχίζει να είναι στην ταχύτατη εξάπλωση της Όμικρον. Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε άνω του μισού εκατομμυρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση των New York Times. Τη Δευτέρα βεβαιώθηκαν 543.415 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον εβδομαδιαίο μέσο όρο σε 243.099 κρούσματα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων στις ΗΠΑ από τις 13 Ιανουαρίου του 2021 και για αύξηση 105% σε σχέση με τον χρονικό διάστημα των προηγούμενων 2 εβδομάδων.

Παράλληλα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους, ενώ όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Εχθές, οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 339 μονάδων ή 0,94% και διαμορφώθηκε στις 36.289 μονάδες, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ ολοκλήρωσε ο S&P 500, κλείνοντας στις 4.790 μονάδες, με άνοδο 1,37%. «Υψηλές πτήσεις», τέλος, και για τον δείκτη Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 15.869 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider