Wall Street: Ράλι με «άρωμα Χριστουγέννων» και νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι με «άρωμα Χριστουγέννων» και νέο ρεκόρ για τον S&P 500
Κυρίαρχη η επενδυτική αισιοδοξία, καθώς σταδιακά κοπάζουν οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στην πρώτη συνεδρίαση από την προηγούμενη Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με την αισιοδοξία να αποτελεί το κυρίαρχο συναίσθημα των επενδυτών, καθώς σταδιακά κοπάζουν οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 339 μονάδων ή 0,94% και διαμορφώθηκε στις 36.289 μονάδες, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, κλείνοντας στις 4.790 μονάδες, με άνοδο 1,37%.

«Υψηλές πτήσεις», τέλος, και για τον δείκτη Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 15.869 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,39%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί στην παραγωγή τσιπ, με τις AMD και Nvidia να ενισχύονται άνω του 5%, ενώ σημαντικά κέρδη αποκόμισαν και οι ενεργειακές εταιρείες, με την Devon Energy να κερδίζει 5,6% και την APA Corp 6,9%.

Παράλληλά, «άλμα» άνω του 8% σημείωσε η μετοχή της GoDaddy, μετά την αγορά μεριδίου της τάξης του 6,5% από το επενδυτικό fund Starboard Value.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των ταξιδιωτικών εταιρειών, με την Royal Caribbean να χάνει 2,2%, την Carnival 1,4% και την Norwegian Cruise Line 2,9%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος συνεχίζουν να βρίσκονται οι εξελίξεις αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, καθώς ολοένα και περισσότερα δεδομένα σχετικά με την νοσηρότητα και την μεταδοτικότητά της έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν πως η αφρικανική μετάλλαξη της Covid-19 μεταδίδεται με πολλαπλάσια ταχύτητα από την Δέλτα, ωστόσο οι πιθανότητες νοσηλείας και εκδήλωσης σοβαρής νόσου είναι αρκετά μειωμένες.

«Εκτιμάμε πως η παραλλαγή Όμικρον δεν πρόκειται να αποτελέσει τροχοπέδη στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Ίσα - ίσα, η εμφάνισή της ενδέχεται να επιταχύνει την λήξη της πανδημίας», υπογράμμισε ο αναλυτής της JP Morgan Chase, Dubravko Lakos-Buja.

Μάκρο

Άνοδο 8,5% σημείωσαν οι πωλήσεις του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ κατά την εορταστικό περίοδο των Χριστουγέννων του 2021, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Mastercard.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, το ύψος της ανόδου ήταν οριακά κάτω από την αύξηση 8,8% που ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 17 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider