Οικονομία | Διεθνή
27-12-2021 | 20:34

Mastercard: Αυξημένες 8,5% οι χριστουγεννιάτικες πωλήσεις λιανεμπορίου στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Mastercard: Αυξημένες 8,5% οι χριστουγεννιάτικες πωλήσεις λιανεμπορίου στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Άνοδο 8,5% σημείωσαν οι πωλήσεις του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ κατά την εορταστικό περίοδο των Χριστουγέννων του 2021, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Mastercard.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, το ύψος της ανόδου ήταν οριακά κάτω από την αύξηση 8,8% που ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 17 ετών.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φετινές χριστουγεννιάτικες πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 10,7% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πωλήσεις σε φυσικά καταστήματα αυξήθηκαν κατά 2,4% και οι online πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 61,4% σε σχέση με το 2019.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία της έρευνας της Mastercard αφορούν όλους τους τρόπους πληρωμής για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου.

Όπως σημείωσε το CNBC, τα εν λόγω στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση υπερέβη τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, τις υψηλότερες τιμές, αλλά και την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον στις τελευταίες εβδομάδες του αγοραστικού «πυρετού» των εορτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο