Η Wall Street αψήφησε και πάλι την Όμικρον - Στις +260 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wall Street αψήφησε και πάλι την Όμικρον - Στις +260 μονάδες ο Dow Jones
wall street
Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι επενδυτές της Wall Street αψήφησαν τους φόβους για την μετάλλαξη Όμικρον, και αν και ξεκίνησαν διστακτικά, το καμπανάκι του κλεισίματος επεφύλασσε κέρδη και για τους τρεις δείκτες.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι επενδυτές της Wall Street αψήφησαν τους φόβους για την μετάλλαξη Όμικρον, και αν και ξεκίνησαν διστακτικά, το καμπανάκι του κλεισίματος επεφύλασσε κέρδη και για τους τρεις δείκτες, υποβοηθούμενοι και από ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Έτσι, ο Dow Jones κέρδισε 261 μονάδες ή 0,74% στις 35.753 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,98% ή 45 μονάδες στις 4.694 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκανε άλλο ένα άλμα 180 μονάδων ή 1,18%, στις 15.521 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ανοδικά αναθεωρήθηκε η εκτίμηση για την ανάπτυξη της αμερικανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, με ετήσιο ρυθμό 2,3% αντί για 2,1%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως δεν θα υπάρξει αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ. Η ανάπτυξη στο πρώτο ήμισυ του έτους κατέγραψε μέσο ετήσιο ρυθμό 6,5%, αν και στο γ’ τρίμηνο η οικονομία επιβραδύνθηκε λόγω της επέκτασης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 115,8 τον Δεκέμβριο από το αναθεωρημένο 111,9 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μια μικρή ανάκαμψη στο 111. Η εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκε μέτρια ανοδικά μετά τις αρχικές εκτιμήσεις για απότομη πτώση.

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 6,46 εκατομμυρίων τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ. Αυτό είναι η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος. Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 2%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν αύξηση στα 6,5 εκατομμύρια.

Εμπορεύματα

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, στην προτελευταία συνεδρίαση πριν από τις διακοπές, καθώς πολλές παγκόσμιες αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή για την παραμονή των Χριστουγέννων. Έτσι, στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ο χρυσός κέρδισε 13,50 δολάρια ή 0,8%, για να εγκατασταθεί στα 1.802,20 δολάρια η ουγγιά, ωθώντας το περιουσιακό στοιχείο πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση. Έτσι, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε στα 72,76 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας μια άνοδο 1,64 δολαρίων ή 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανοδική αναθεώρηση στο 2,3% για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο

Χρυσός: Ξανά πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων

Τα αποθέματα και οι φόβοι για lockdown ώθησαν υψηλότερα την τιμή του αργού

gazzetta
gazzetta reader insider insider