Απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές
Το κλίμα διατηρείται αρνητικό εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον και εν αναμονή των αποφάσεων κεντρικών τραπεζών. 

Απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση εμφάνισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το κλίμα να διατηρείται αρνητικό εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον και εν αναμονή των αποφάσεων κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,7%, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών με -2,1%. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε πτώση 0,92%.

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε απώλειες 1,08%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε 0,69%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,18%. Αντίθετα, στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακή άνοδο 0,02%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,67%.

Στις ΗΠΑ, ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed για τα επόμενα βήματα στον περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων και με την απόφαση για το χρονικό σημείο που θα γίνει η αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας να προβληματίζει τους επενδυτές. Παράλληλα αποφάσεις αναμένεται να λάβουν την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Στα μακροοικονομικά νέα, στις 257.000 διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της Βρετανίας για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS), δείχνοντας τη σταθερότητα της βρετανικής αγοράς εργασίας μετά από τη λήξη του κρατικού προγράμματος για επιχορήγηση των εργασιών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider