Διόρθωση και «ανάσες» στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση και «ανάσες» στη Wall Street εν αναμονή της Fed
Διορθωτικές κινήσεις στη Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι.

«Ανάσες» μετά το εβδομαδιαίο ράλι υπήρξαν στη Wall Street, με τους traders και τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών την τρέχουσα εβδομάδα.

Πάνω από 20 μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα πραγματοποιήσουν την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους για το 2021 μέσα στις επόμενες μέρες και φυσικά τα βλέμματα στρέφονται στην Fed και την ΕΚΤ. Κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, οι επικεφαλής της τράπεζας θα εξετάσουν τις πολιτικές για τη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και για τη μείωση των επιτοκίων της Fed, όπως και για τις εκτιμήσεις γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία τους επόμενους μήνες και τον πλθωρισμό.

Στους δείκτες, ο Dow Jones υποχώρησε 0,89% ή 319 μονάδες στις 35.651 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,91% ή 43 μονάδες στις 4.669 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,39% ή 217 μονάδες στις 15.413 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν θετικά η μετοχή της Coca Cola Co. στο 2,65% και τα 57,77 δολάρια, ενώ ακολούθησαν η Johnson & Johnson και η Walmart. Ισχυρή πτώση κατέγραψε η Boeing, η Dow Inc. και η Home Depot.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε ελαφρώς στο 1,417%.

Πέρα από τη Fed, παρόμοια σημαντικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα αναμένονται και από την Ευρώπη, στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή και παρά το υψηλό 39 ετών που κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, η Wall Street έκλεισε ανοδικά εν όψει και της τρέχουσας εβδομάδας όπου ήταν γνωστό πως θα επικρατήσει νευρικότητα στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Apple δίνει «μάχη» για να καταφέρει να γίνει η πρώτη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστήριου με αξίας κεφαλαιοποίησης άνω των 3 τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της Apple έκλεισε με πτώση 2,07% στα 175,74 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση στα 2,94 τρισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε και η αναβάθμιση της τιμής στόχου για το «χαρτί» της Apple από την JP Morgan, στα 210 δολάρια έναντι 180 δολαρίων στην προηγούμενη τιμή-στόχο της αμερικανικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider