Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
13-12-2021 | 16:47

Με επιφυλάξεις στην αρχή της εβδομάδας η Wall Street και εν όψει της Fed

Newsroom
Μοιράσου το
Με επιφυλάξεις στην αρχή της εβδομάδας η Wall Street και εν όψει της Fed
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με νευρικά πρόσημα κινείται για τη Δευτέρα η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να έχει στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου την τρέχουσα εβδομάδα.

Πάνω από 20 μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα πραγματοποιήσουν την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους για το 2021 μέσα στις επόμενες  μέρες και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο προσοχής στρέφεται στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, οι επικεφαλής της τράπεζας θα εξετάσουν τις πολιτικές για τη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και για τη μείωση των επιτοκίων της Fed, όπως και για τις εκτιμήσεις γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία τους επόμενους μήνες. 

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,36% ή 128,14 μονάδες στις 35.842 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,32% ή 14,32 μονάδες στις 4.698 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,27% ή 37,9 μονάδες στις 15.592 μονάδες.

Πέρα από τη Fed, παρόμοια σημαντικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα αναμένονται και από την Ευρώπη, στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή και παρά το υψηλό 39 ετών που κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, η Wall Street έκλεισε ανοδικά εν όψει και της τρέχουσας εβδομάδας όπου ήταν γνωστό πως θα επικρατήσει νευρικότητα στα χρηματιστηριακά ταμπλό. 

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Apple πλησιάζει στο να καταφέρει να γίνει η πρώτη επιχείρηση στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστήριου με αξίας κεφαλαιοποίησης άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

Η άνοδος στη μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου έρχεται μετά από την αναβάθμιση της τιμής στόχου για το «χαρτί» της Apple από την JP Morgan, στα 210 δολάρια έναντι 180 δολαρίων στην προηγούμενη τιμή-στόχο της αμερικανικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος ρεκόρ για τον S&P 500 - Ο πληθωρισμός δεν έπληξε την Wall Street