Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε πανδημία και αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε πανδημία και αγορά εργασίας
Οι επενδυτές συνεχίζουν να αισιοδοξούν πως η παραλλαγή Όμικρον δεν θα επηρεάσει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προς την ανάκαμψη.

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι πως η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού δεν θα επηρεάσει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προς την ανάκαμψη, ενώ στο «κάδρο» βρίσκονται και τα στοιχεία που αναμένονται για την αγορά εργασίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 478,68 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,28%, με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει 0,3% ενώ ο τομέας των ειδών οικιακής χρήσης ενισχύεται κατά 0,6%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,19% στις 15.716 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 7.042 μονάδες με άνοδο 0,4%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,29% στις 7.3576 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,11% στις 26.781 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 χάνει 0,43% στις 8.442 μονάδες.

Μάκρο

Αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας κατά τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ διαμορφώθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδα πάνω από τα αντίστοιχα κατά την προ πανδημίας περίοδο.

Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψαν αύξηση 4,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, την στιγμή που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση κατά μόλις 1,1%.

Σύμφωνα με την Destatis, την στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, οι εξαγωγές ήταν αυξημένες κατά 3,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Destatis, οι εισαγωγές προϊόντων στην Γερμανία σημείωσαν αύξηση 5% κατά τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν αυξημένες κατά 13,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

Ασιατικές αγορές

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αγορά προσπαθεί να εκτιμήσει τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η νέα παραλλαγή του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, καθώς το στέλεχος Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε στις 28.725 μονάδες με απώλειες 0,47%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI σημείωσε κέρδη 1,08% και έκλεισε στις 24.254 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και στην ηπειρωτική Κίνα με τον δείκτη Shanghai να ενισχύεται κατά 0,98% στις 3.673 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI διαμορφώθηκε στις 3.029 μονάδες, με κέρδη 0,93%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider