Wall: Δεύτερη συνεδρίαση ανάκαμψης - Η καλύτερη ημέρα από τον Μάρτιο για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall: Δεύτερη συνεδρίαση ανάκαμψης - Η καλύτερη ημέρα από τον Μάρτιο για τον Nasdaq
Ισχυρή ανάκαμψη για δεύτερη ημέρα κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον συρρικνώνονται.

Ισχυρή ανάκαμψη για δεύτερη ημέρα κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον συρρικνώνονται. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα. Πρόσθεσε όμως ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα.

Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, προκειμένου να δουν εάν ο πληθωρισμός στη χώρα θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά δεκαετιών, όπως τους τελευταίους μήνες.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 493,52 μονάδες ή 1,4% κλείνοντας στις 35.720,55, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,07% στις 4.686,83. Ο Nasdaq ηγήθηκε του ράλι της αγοράς με κέρδη 3% στις 15.686,92 μονάδες.

Η μετοχή της Intel κέρδισε 3%, έπειτα από την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να εισαγάγει στη Wall, τη Mobileye, την ισραηλινή εταιρεία αυτόνομης οδήγησης που απέκτησε έναντι 15,3 δισ. δολαρίων το 2017, ως μέρος μιας προσπάθειας να εξαπλωθεί σε νέες αγορές.

H Apple σημείωσε κέρδη 3,5%, καθώς η Morgan Stanley, διατήρησε τη σύσταση outperform και αναβάθμισε την τιμή - στόχο της μετοχής στα 200 δολάρια, επικαλούμενη τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνολογία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Η Microsoft και η Amazon ενισχύθηκαν 2%, ενώ η Meta 1,5%.

Παράλληλα, η Tesla κέρδισε πάνω από 4%. Αν και τα νέα ότι πρέπει να αλλάζει κάμερες σε τρία από τα μοντέλα της ήταν ανησυχητικά, η UBS εκτίμησε πως η εταιρεία θα είναι κυρίαρχη δύναμη της βιομηχανίας και αναθεώρησε ανοδικά την τιμή - στόχο.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 26 Νοεμβρίου. Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου εμφάνισε άνοδο της τάξης των 5,20 δολαρίων ή 0,3%, στα 1.784,7 δολάρια η ουγγιά.

Το πετρέλαιο επίσης ενισχύθηκε με τις τιμές να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 2,56 δολάρια ή 3,7%, στα 72,05 δολάρια το βαρέλι.

Τέλος, στα μακροοικονομικά στοιχεία, σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα τον Οκτώβριο, υποχωρώντας στα 67,1 δισ. δολάρια έναντι 81,4 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν το έλλειμμα να φτάσει τα 66,8 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider