Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
07-12-2021 | 19:26

Ευρωαγορές: Οι φόβοι για την Όμικρον υποχώρησαν, οι δείκτες σκαρφάλωσαν - Κέρδη 2,5% ο Stoxx

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Οι φόβοι για την Όμικρον υποχώρησαν, οι δείκτες σκαρφάλωσαν - Κέρδη 2,5% ο Stoxx
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στην οικονομία σταδιακά δείχνει να υποχωρεί σε όλο τον πλανήτη. Οι ευρωπαίοι επενδυτές μοιράστηκαν την αισιοδοξία με τους αμερικανούς ομολόγους τους, συντονιζόμενοι με το άλμα στους δείκτες της Wall Street. Τις ευρωπαϊκές μετοχές οδήγησε ο τεχνολογικός κλάδος με κέρδη άνω του 5%, και ακολούθησαν σε θετικό έδαφος όλοι οι επιμέρους τομείς.

Όπως φάνηκε και από την κίνηση των αγορών χθες, οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι η Όμικρον θα έχει μικρές επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάκαμψης.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 2.45% στις 480,18 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 3,36% στις 4.276 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,49% στις 7.339 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έγραψε άνοδο 2,82% στις 15.813 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 2,91% στις 7.065  μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,41% στις 27.137 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 1,42% στις 8.559 μονάδες.

Μάκρο

Ανώτερη των αρχικών εκτιμήσεων διαμορφώθηκε η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη του ΑΕΠ ανήλθε στο  3,9% σε ετήσιο επίπεδο έναντι 3,7 στην αρχική εκτίμηση της Eurostat και αντί ανάπτυξης 3,7% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Σε μηνιαίο επίπεδο, η παραγωγή αυξήθηκε 2,8% έναντι συρρίκνωσης 1,1% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,9%.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών «σκαρφάλωσαν» οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Halifax.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι τιμές ενισχύθηκαν 1%, όπως και τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.