Με σημαντικά κέρδη το ξεκίνημα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με σημαντικά κέρδη το ξεκίνημα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Η μεγαλύτερη άνοδος στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς υποχώρησε η ανησυχία των επενδυτών για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Με σημαντική άνοδο ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να αφήσουν πίσω τους την ανησυχία για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην οικονομία που επέφεραν αρνητικό κλίμα τις προηγούμενες μέρες.

Πρωταγωνιστές της Δευτέρας ήταν οι μετοχές των εταιριών αναψυχής και των ταξιδιών, που κατέγραψαν άνοδο 4% λόγω της υποχώρησης των ανησυχιών για την Όμικρον.

Σημειώνεται πως ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρέθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από το bitcoin, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να έχει πέφτει κάτω από τα 50.000 δολάρια για τη Δευτέρα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,28% στις 468,71 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 1,39% στις 4.136 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,57% στις 7.233 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε 1,39% στις 15.380 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε κέρδη 1,48% στις 6.865 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,14% στις 26.493 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιήθηκε 2,40% στις 8.439 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης Sentix στην Ευρωζώνη μειώθηκε στις 13,5 μονάδες το Δεκέμβριο, από 18,3 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, πτώση κατέγραψαν οι μεταποιητικές παραγγελίες τον Οκτώβριο στη Γερμανία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αύξηση εν μέσω συνεχιζόμενων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιορίζουν τη δραστηριότητα των εργοστασίων. Οι παραγγελίες υποχώρησαν 6,9% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έπειτα από αύξηση 1,8% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,5%.

Στη Βρετανία, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 1% τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες πτώσης, λόγω της ζήτησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με Όμικρον και Bitcoin στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider