Μειωμένες οι μεταποιητικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένες οι μεταποιητικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Οκτώβριο
Οι παραγγελίες υποχώρησαν 6,9% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,5%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Πτώση κατέγραψαν οι μεταποιητικές παραγγελίες τον Οκτώβριο στη Γερμανία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αύξηση εν μέσω συνεχιζόμενων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιορίζουν τη δραστηριότητα των εργοστασίων.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες υποχώρησαν 6,9% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έπειτα από αύξηση 1,8% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,5%.

Οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν 2,7%, ενώ των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 10,7%. Στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 4,3%. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από την Ευρωζώνη μειώθηκαν 3,2%, ενώ από τις άλλες χώρες υποχώρησαν 18,1%.

Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες μειώθηκαν 1% τον Οκτώβριο, παραμένοντας 1,7% υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα του Φεβρουαρίου 2020.

Τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής για τον Οκτώβριο αναμένεται να δημοσιευτούν την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider