Wall Street: Σε ρυθμούς roller coaster η αγορά - Εξανεμίστηκαν τα κέρδη λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε ρυθμούς roller coaster η αγορά - Εξανεμίστηκαν τα κέρδη λόγω της Όμικρον
Η «άφιξη» της παραλλαγής όμικρον στις ΗΠΑ εξανέμισε τα κέρδη των δεικτών στην αγορά. Απώλειες 200 μονάδων για τον Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 22.20

Απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η «άφιξη» της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, ρίχνει βαριά την σκιά της στην συνεδρίαση της Wall Street, εξανεμίζοντας την άνοδο των δεικτών, που ξεκίνησαν με «ράλι» την συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει μέχρι και 500 μονάδεες, υποχωρεί κατά 224 μονάδες ή 0,65% και διαμορφώνεται στις 34.259 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 χάνει 0,53% στις 4.543 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες 1,16% καταγράφει, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 15.367 μονάδες, ενώ ο δείκτης VIX -που μετρά την μεταβλητότητα της αγοράς-, σκαρφάλωσε στις 29,7 μονάδες με άνοδο 9%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 4% καταγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, καθώς η εταιρεία αισιοδοξεί πως το χάπι κατά της Covid-19 που δημιούργησε δεν θα επηρεαστεί από την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών που αναμένεται να επωφεληθούν από την επιστροφή στην ομαλότητα, με τους κολοσσούς του ταξιδιωτικού κλάδου να ενισχύονται άνω του 2,5%.

Τέλος, σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιρειών, λαμβάνοντας ώθηση από την ανοδική αντίδραση του αμερικανικού αργού, με την Occidental Petroleum να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 3%.

Μάκρο

Συνολικά 534.000 θέσεις απασχόλησης πρόσθεσε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση της απασχόλησης κατά 506.000 θέσεις.

Παράλληλα, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 58,3 μονάδες έναντι 59,1 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit και αντί 59,1 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυροί κλυδωνισμοί στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider