Αυξάνει περαιτέρω την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η Euroxx στα 16 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει περαιτέρω την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η Euroxx στα 16 ευρώ
Στα 16 ευρώ η τιμή στόχος από τη Euroxx για τη μετοχή της ΔΕΗ/

Αυξάνει περαιτέρω την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Euroxx βάζοντας τον πήχη στα 16 ευρώ από τα 13 ευρώ προηγουμένως με σύσταση «overweight».

Όπως επισημαίνει η Euroxx, η ΔΕΗ έχει καταφέρει να ελέγξει το OpEx, να στραφεί προς ένα πιο οικονομικό μείγμα παραγωγής με μείωση του λιγνίτη, να χτίσει άμυνες κόντρα στην αστάθεια του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών και να βελτιώσει το

Πολλά έχουν γίνει ήδη, καθώς η ΔΕΗ έχει καταφέρει i) να ελέγξει το OpEx της, ii) να στραφεί προς ένα πιο οικονομικό μείγμα παραγωγής (η παραγωγή λιγνίτη μειωμένη κατά 8% σε ετήσια βάση το α' εξάμηνο του 21), iii) να ανοσοποιηθεί κατά της αστάθεια του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών (με τιμαριθμική αναπροσαρμογή των περισσότερων τιμολογίων του στο MCP) και iv) βελτίωση της B/S και τη ρευστότητα της μέτα την ΑΜΚ και την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ και τις τιτλοποιήσεις απαιτήσεων.

Καθώς ο βασικός στρατηγικός στόχος παραμένει η υιοθέτηση ενός πιο «πράσινου» και οικονομικά πιο αποδοτικού επιχειρηματικού μοντέλου, η ΔΕΗ παρουσίασε πρόσφατα τους επικαιροποιημένους στρατηγικούς της στόχους. Βασικά στοιχεία είναι α) η αναβάθμιση της δυναμικότητάς της σε ΑΠΕ σε 3GW έως το 2024 έναντι του προηγούμενου στόχου για 1,5GW έως το 2023, β) ο παροπλισμός των λιγνιτικών σταθμών, γ) ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, δ) η είσοδος στη χονδρική αγορά τηλεπικοινωνιών και ε) η ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου σημείων φόρτισης EV. Ως αποτέλεσμα, η ΔΕΗ αναμένει συνολική αύξηση του επαναλαμβανόμενου EBITDA της από 900 εκατ. ευρώ σήμερα σε 1,3 δισ. ευρώ/1,7 δισ. ευρώ έως το 2024/2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider