Wall Street: Η Nvidia «χάρισε» νέα ιστορικά υψηλά σε Nasdaq και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η Nvidia «χάρισε» νέα ιστορικά υψηλά σε Nasdaq και S&P 500
Πτωτικό κλείσιμο του Dow Jones για την Πέμπτη. Κέρδη άνω του 8% για τον τεχνολογικό όμιλο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με νυρικότητα αλλά και με 2 από τους 3 βασικούς δείκτες να φτάνουν σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τις εταιρικές ανακοινώσεις να «μάχονται» με τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και καθώς έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι φόβοι για ενδεχόμενα νέα lockdown εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού παγκόσμιας.

Απόλυτος πρωταγιστής για την Πέμπτη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η μετοχή της Nvidia, που σημειώσε άνοδο άνω του 8% και ξεπέρασε τα 800 δισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης, μετά από τα καλύτερα του αναμενονένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,17% ή 60,10 μονάδες στις 35.870 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,37% ή 17,23 μονάδες στις 4.705 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,45% ή 72,1 μονάδες στις 15.993 μονάδες.

Εμπορεύματα

Ήπια άνοδο κατέγραψαν για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να αντιδρά μετά από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε χθες όταν και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 εβδομάδων.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι εκτιμήσεις για την ζήτηση του πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους και μέσα στο 2022, με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ να υποστηρίζει πως θα λάβει μέτρα για την πρόσβαση των Αμερικανών πολιτών στο πετρέλαιο.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τα πολύμηνα υψηλά στα οποία βρέθηκε το πολύτιμο μέταλλο χθες.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η τιμή του χρυσού βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου, με την πορεία του να επηρεάζεται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Apple επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου, με τον νέο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Κέβιν Λιντς, να θέλει την εταιρεία να παράγει το πρώτο της αυτόνομο όχημα μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple εστιάζει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη τεχνολογικά αυτόνομης οδήγησης που θα αφήνει στον οδηγό περιθώριο παρέμβασης στην επιτάχυνση και επιβράδυνση του οχήματος.

Η Macy's ανακοίνωσε την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οδηγώντας την αλυσίδα πολυκαταστημάτων να αυξήσει τις προβλέψεις της για το έτος ενόψει των εορτών.

Η Macy's πρόσθεσε 4,4 εκατομμύρια νέους πελάτες το τρίμηνο και επωφελήθηκε από ένα «βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον», όπως αναφέρει.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία αξίας 5,29 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση δέκα εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου της κατά της COVID-19 αρχής γενομένης από φέτος.

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να χορηγηθεί από νωρίς για θεραπεία στο σπίτι βοηθώντας να αποφευχθούν νοσηλείες και θάνατοι από COVID-19.

Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, η προσφορά της επενδυτικής φίρμας CVC Capital Partners για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με πλήρη γνώση των εξελίξεων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης, θα συνιστά την μεγαλύτερη εξαγορά από ευρωπαϊκή εταιρεία μέσα στο 2021.

Μάκρο

Άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψη του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 268.000 έναντι 260.0000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι νέες αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν σε 269.000 έναντι 267.000 αιτήσεων στην αρχική μέτρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nvidia ανεβάζει τις τεχνολογικές μετοχές στην Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider