Wall Street: Συνεδρίαση επιφυλακτικότητας και απωλειών για τους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεδρίαση επιφυλακτικότητας και απωλειών για τους δείκτες
Σε «ρηχά» νερά κινήθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης στην αμερικανική αγορά. Κέρδη 4% για την Tesla.

Σε «ρηχά» νερά κινήθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης στην αμερικανική αγορά, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες στην αγορά σχετικά με τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών επικράτησε στα σημεία της αισιοδοξίας που έφεραν οι επιδόσεις των κολοσσών του διαδικτυακού λιανεμπορίου στο τρίτο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 35.931 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 211 μονάδων ή 0,58%.

Ηπιότερη πτώση κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που έκλεισε στις 4.688 μονάδες, με απώλειες 0,26%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε στις 15.921 μονάδες, με πτώση 0,33%.

Ωστόσο, παρά τις σημερινές απώλειες, οι τρεις κυριότεροι δείκτες της Wall Street παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από μτα ιστορικά τους υψηλά, με τον Dow Jones να υπολείπεται του ρεκόρ κατά 1,7%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq απέχουν λιγότερο από 1%.

Στο ταμπλό, απώλειες που ξεπέρασαν το 5% σημείωσε ο τίτλος της Visa, αφότου η Amazon γνωστοποίησε πως από το 2022 θα σταματήσει να δέχεται τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των υψηλών προμηθειών που χρεώνει η εταιρεία στη χώρα.

Οι απώλειες της Visa συμπαρέσυραν και τον έτερο κολοσσό των ηλεκτρονικών πληρωμών, με την μετοχή της Mastercard να υποχωρεί σήμερα κατά 2,7%.

Στον αντίποδα, ισχυρό rebound σημείωσαν οι τίτλοι της Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 4%, ανακάμπτοντας μερικώς από την «βουτιά» ύψους 15,4% που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο CEO της εταιρείας ξεφορτωνόταν μαζικά εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Τέλος, με κέρδη άνω του 2% ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η μετοχή της Apple, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι τίτλοι των Microsoft και Amazon.

Μάκρο

Σε τροχιά συρρίκνωσης κινήθηκαν για ένα ακόμα μήνα οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,7% έναντι συρρίκνωσης 1,6% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο κατά 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider