Ξένα Χρηματιστήρια
12-11-2021 | 16:42

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street - Κέρδη για την J&J

Newsroom
Μοιράσου το
Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street - Κέρδη για την J&J
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τελευταία ενημέρωση: 06:14 μ.μ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτικοί κύκλοι τηρούν στάση αναμονής στον απόηχο της εκτόξευσης του πληθωρισμού σε υψηλά τριών δεκαετιών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 111 μονάδες ή 0,31% και βρίσκεται στις 36.033 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κινείται στις 4.671 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,47%.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,62% στις 15.801 μονάδες.

Παρά τα σημερινά ήπια κέρδη, οι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς το κλείσιμο της εβδομάδας με απώλειες, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 6,2%% δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής Jοhnson & Johnson, λίγες ώρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαχωριστεί σε δύο μέρη.

Οι δύο νέες εταιρείες θα είναι μία που θα εστιάζει στα καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα τραυμαπλάστ και το ταλκ και άλλη μία που θα εστιάζει στη συνταγογράφηση φαρμάκων και τον ιατρικό εξοπλισμό.

Μάκρο

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών στο 66,8 για το Νοέμβριο, την ώρα που ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του '90. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011 και σημαντικά χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones που «έβλεπε» τον δείκτη στο 72,5.

Όμως παρά την συνεχόμενη μείωση του δείκτη στο πως νιώθουν οι πολίτες για την οικονομία, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραιτούνται σε ρυθμό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως 4,43 εκατ. άνθρωποι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις 4,27 εκατ. παραιτήσεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο. 

Την ίδια ώρα οι προσλήψεις ανήλθαν σε 6,46 εκατ. τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο του Αυγούστου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.