Με ρεκόρ υποδέχθηκε η Wall Street τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση -Ανοδικό σερί 7 ημερών για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ρεκόρ υποδέχθηκε η Wall Street τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση -Ανοδικό σερί 7 ημερών για τον S&P 500
wall street
Στα θετικά νέα της ημέρας προστέθηκε και η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά της Covid-19.

Σε επίπεδο ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή χάρη στα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που τόνωσαν την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη.

Στα θετικά νέα της ημέρας προστέθηκε το χάπι που ανέπτυξε η Pfizer κατά της Covid-19 το οποίο εκτιμάται ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89% σε ενήλικες υψηλού κινδύνου που έχουν εκτεθεί στον ιό.

O Dow Jones κέρδισε 203 μονάδες ή 0,6% στο ιστορικό υψηλό των 36.327 μονάδων. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% στις 4.697 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,2% στις 15.971 μονάδες. Από τις αρχές της εβδομάδας οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν άνοδο 1,4%, 2% και 3,1% αντίστοιχα.

Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο, δείχνοντας ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου. Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 531.000 έναντι 312.000 τον Σεπτέμβριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου και έναντι 194.000 θέσεων στην αρχική εκτίμηση του Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως οι νέες θέσεις εργασίας θα ανέλθουν σε 450.000. Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,6% για τον Οκτώβριο έναντι 4,8% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφωθεί στο 4,7%.

Σε επιχειρηματικά νέα, για το πρώτο τρίμηνο, η Peloton αποκάλυψε ζημία 376 εκατ. δολαρίων, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, μια τεράστια πτώση από τα κέρδη 20 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία «πετούσε» εν μέσω αύξησης των πωλήσεων εξοπλισμού γυμναστικής στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα 805,3 εκατ. δολαρίων ήταν αύξηση/μείωση από 758 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και έχασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η μετοχή της βυθίστηκε 34%.

Τα νέα για το χάπι της Pfizer έδωσαν ώθηση στις μετοχές που επωφελούνται παραδοσιακά από την αισιοδοξία για άνοιγμα των οικονομιών. Οι United Airlines και American Airlines κέρδισαν πάνω από 6% έκαστη, ενώ η Carnival έκλεισε στο +9% και η Norwegian Cruise Line κέρδισε πάνω από 8%.

Εξάλλου, η Expedia είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 15,7%, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της εταιρείας πως η επαναφορά των ταξιδιών ώθησε τα κέρδη και τα έσοδά περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές αφομοίωσαν το σχέδιο της Federal Reserve να αρχίσει το λεγόμενο tapering των μέτρων που θέσπισε στη διάρκεια της πανδημίας και βάζει την κεντρική τράπεζα σε τροχιά να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider