Κατακόρυφη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατακόρυφη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο
Πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο, δείχνοντας ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 531.000 έναντι 312.000 τον Σεπτέμβριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου και έναντι 194.000 θέσεων στην αρχική εκτίμηση του Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως οι νέες θέσεις εργασίας θα ανέλθουν σε 450.000.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,6% για τον Οκτώβριο έναντι 4,8% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφωθεί στο 4,7%.

Ανά κλάδο της οικονομίας, οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας και φιλοξενίας κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις εργαζομένων με 164.000 νέες θέσεις εργασίας για τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως το επίπεδο απασχόλησης του εργατικού δυναμικού στη χώρα ύ βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το σημείο που ήταν πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού επί αμερικανικού εδάφους τον Φεβρουάριο του 2020.

Ενδεικτικά, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 61,6% για τον Οκτώβριο, όπως και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει το 61,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντική μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό από την αρχή της πανδημίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider