Ολοταχώς για νέα ρεκόρ η Wall Street: Η εικόνα της αγοράς εργασίας ενίσχυσε την αισιοδοξία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοταχώς για νέα ρεκόρ η Wall Street: Η εικόνα της αγοράς εργασίας ενίσχυσε την αισιοδοξία
«Πλώρη» για νέα ρεκόρ βάζει η Wall Street πριν από το κλείσιμο της εβδομάδας, με τον Dow Jones να κάνει «άλμα» και τον S&P να στοχεύει σε μια 7η συνεχή ημέρα κερδών, καθώς τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν θετικά, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη.

«Πλώρη» για νέα ρεκόρ βάζει η Wall Street πριν από το κλείσιμο της εβδομάδας, με τον Dow Jones να κάνει «άλμα» 300 μονάδων και τον S&P να στοχεύει σε μια 7η συνεχή ημέρα κερδών, καθώς τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν θετικά, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη.

O Dow Jones κερδίζει 289,22 μονάδες ή 0,80% στις 36.413 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,74% στις 4.714 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,57% στις 16.030 μονάδες.

Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο, δείχνοντας ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου. Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 531.000 έναντι 312.000 τον Σεπτέμβριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου και έναντι 194.000 θέσεων στην αρχική εκτίμηση του Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως οι νέες θέσεις εργασίας θα ανέλθουν σε 450.000. Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,6% για τον Οκτώβριο έναντι 4,8% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφωθεί στο 4,7%.

Στα θετικά νέα της ημέρας προστίθεται και η είδηση πως χάπι κατά της Covid-19, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον HIV, ανέπτυξε η Pfizer, ανακοινώνοντας παράλληλα πως μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89% σε ενήλικες υψηλού κινδύνου που έχουν εκτεθεί στον ιό, σύμφωνα με μελέτη που βρίσκεται προς το τελικό στάδιο. Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, σχεδιάζει να καταθέσει τα δεδομένα στον αμερικανικό FDA και να ζητήσει έγκριση το «συντομότερο δυνατόν».

Ακόμα, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων και ενδοκομματικών συγκρούσεων στις τάξεις των Δημοκρατικών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα διεξαχθεί επιτέλους σήμερα Παρασκευή ψηφοφορία επί των σχεδίων για τις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις που θέλει ο Τζο Μπάιντεν.

Σε επιχειρηματικά νέα, για το πρώτο τρίμηνο, η Peloton αποκάλυψε ζημία 376 εκατ. δολαρίων, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, μια τεράστια πτώση από τα κέρδη 20 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία «πετούσε» εν μέσω αύξησης των πωλήσεων εξοπλισμού γυμναστικής στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα 805,3 εκατ. δολαρίων ήταν αύξηση/μείωση από 758 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και έχασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο απώλεια 1,10 δολαρίων ανά μετοχή από πωλήσεις 809 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη FactSet. Οι μετοχές έπεσαν σε λιγότερο από 70 δολάρια σε συναλλαγές αμέσως μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, επίπεδα που η Peloton δεν έχει δει σε κανονική συνεδρίαση από τον Αύγουστο του 2020. Η μετοχή της κάνει «βουτιά» άνω του 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακόρυφη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Pfizer: Ανέπτυξε χάπι κατά της Covid - Μειώνει 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου

Peloton: «Βουτιά» στη μετοχή μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρεία γυμναστικού εξοπλισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider