Πάνω από τις 910 μονάδες το ΧΑ αλλά με ισχνό τζίρο - «Μάχη» στα όρια των αντιστάσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις 910 μονάδες το ΧΑ αλλά με ισχνό τζίρο - «Μάχη» στα όρια των αντιστάσεων
Χρηματιστήριο
Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ των διεθνών αγορών δίνουν ώθηση στο Χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση 14:40

Με τις ευρωαγορές να κινούνται ανοδικά μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά της Wall Street, έτσι και το Χρηματιστήριο στηριζόμενο στην πορεία των διεθνών αγορών κινείται πάνω προς τις 910 μονάδες που αποτελούν και την πρώτη αντίσταση, χωρίς ωστόσο υψηλό όγκο συναλλαγών.

Όπως ανέφερε το insider.gr η επιτυχημένη ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ αποτελεί «εφαλτήριο» για την επανατοποθέτηση κεφαλαίων σε τίτλους με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ισχυρά θεμελιώδη, ειδικά για χαρτοφυλάκια που έμειναν εκτός αυτής, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο story για την εγχώρια αγορά, που έμεινε πίσω μετά τη σωρεία ομολογιακών εκδόσεων αλλά και των ΑΜΚ που υλοποιήθηκαν, τραβώντας ρευστότητα από την αγορά.

Παράλληλα, σχετικά με τα χθεσινά αποτελέσματα της Coca Cola η εικόνα ήταν καλύτερη από το αναμενόμενα για το γ' τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα οι εν. πωλήσεις ανήλθαν στα 2,12δισ. ευρώ (+16,1% σε ετήσια βάση) και 4% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και ο όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 694,2εκατ. ευρώ, 5% υψηλότερος από τις εκτιμήσεις, όπως επισημαίνει η Merit.

Χρηματιστηριακά, έχοντας διαμορφωθεί σημεία εισόδου σε τίτλους που διόρθωσαν το προηγούμενο διάστημα, λόγω του γενικότερου profit taking με φόντο την ΑΜΚ της ΔΕΗ ή που συσσώρευσαν σε ένα ένα στενό εύρος. Έτσι, τίτλοι όπως η Titan, η Μυτιληναίος και ο ΟΠΑΠ στοιχειοθετούν μια ισχυρή τριάδα που μπορεί να επωφεληθεί και να κινηθεί υψηλότερα, ενώ ακολουθούν ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή και η Motor Oil.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης εντολές καταγράφηκαν σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και τράπεζες αλλά και σε Τέρνα (2,23%). Ειδικά η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κατά 2,77% στα 9,66 ευρώ ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, που κατά πληροφορίες ξεπερνά σε προσφορές τα 4 δισ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,43% στις 911,99 μονάδες με τον FTSE 25 να κινείται ολοταχώς προς τις 2.208 μονάδες που αποτελεί κρίσιμη αντίσταση. Ωστόσο οι πωλητές φαίνεται να χτίζουν ανάχωμα σε αυτά τα επίπεδα καθώς ο δείκτης δε κατάφερε να διατηρηθεί στα επίπεδα. Έτσι λίγο μετά τις 14:30 καταγράφει άνοδο 0,26% στις 2.205 μονάδες. Οι πωλητές δεν φαίνεται να άφησαν τον τραπεζικό να κινηθεί πάνω από τις 600 μονάδες (αντίσταση), που κινείται πλέον με οριακή πτώση 0,09% στις 599,16 μονάδες. Ισχνός ο τζίρος που διαμορφώνεται κοντά 27,23 εκατ. ευρώ.

Από τις τράπεζες, η Πειραιώς έσβησε τα κέρδη, υποχωρώντας πλέον κατά 0,26% στα 1,468 ευρώ, στη Eurobank καταγράφεται ήπιο profit taking μετά τη δυναμική πορεία του τίτλου κατά 0,27% στα 0,954 ευρώ και η Alpha Bank διατηρεί το θετικό πρόσημο στο 0,45% και στα 1,123 ευρώ, τη στιγμή που οριακές μεταβολές (-0,18%) καταγράφει η μετοχή της ΕΤΕ στα 2,795 ευρώ.

Διορθωτικές κινήσεις σε ΟΤΕ, Motor Oil, Titan και Μυτιληναίο. Τοποθετήσεις σε Coca Cola που διόρθωσε βίαια χθες και ανακτά τα 30 ευρώ αλλά και σε Quest που υπήρξε σημείο εισόδου, ενώ συνεχίζει έντονα ανοδικά ο ΟΠΑΠ.

Στα mid caps καταγράφονται μεικτά πρόσημα, με Attica, Intrakat, Profile να αντιπαρέχονται των διορθώσεων σε Cenergy και Πλαστικά Θράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider