Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Δεν... άντεξε το θετικό κλίμα από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Δεν... άντεξε το θετικό κλίμα από τα εταιρικά αποτελέσματα
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones, οριακά κέρδη για τον Nasdaq την Τετάρτη. Η προσοχή στις ανακοινώσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, καθώς το θετικό momentum από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ' τριμήνου που οδήγησε αρχικά το αμερικανικό χρηματιστήριο σε κέρδη δεν... άντεξε μέχρι τέλους για την Τετάρτη.

Πέρα από τις εταιρικές ανακοινώσεις, η Wall Street αναμένει νεότερα από το Κογκρέσο για το σχέδιο υποδομών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, με τους Δημοκρατικούς να εκφράζουν την πεποίθηση του για άμεσες εξελίξεις σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Εξάλλου, με προσοχή αναμένονται τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ' τριμήνου, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,74% ή 266,19 μονάδες στις 35.490 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,48% ή 21,79 μονάδες στις 4.553 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε οριακά 0,01% ή 0,2 μονάδες στις 15.235 μονάδες.

Εμπορεύματα

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, μετά από τα υψηλά 7ετίας που έφτασαν την Τρίτη.

Η σημερινή πτώση ήρθε μετά από την ανακοίνωση για μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ (4,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας) και μετά από την ανακοίνωση της επανέναρξης των συζητήσεων για τον πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εντός του Νοεμβρίου, υπό το ενδεχόμενο άρσης των αμερικανικών κυρώσεων προς την Τεχεράνη, που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά του «μαύρου χρυσού» λόγω των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.

Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ωστόσο καταστάλαξαν κάτω από το σημείο-ορόσημο των 1.800 δολαρίων για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οι αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για τις σχέσεις της Visa με κολοσσούς του χρηματοπιστωτικού τομέα (fintech) της χώρας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, υπό έλεγχο βρίσκονται οι σχέσεις της Visa με επιχειρήσεις όπως η Square, Stripe και PayPal.

Αίτημα για τη χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 6-11 ετών στις ΗΠΑ θα καταθέσει η Moderna, προς τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι επιδόσεις της Boeing Co. κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του κλάδου της αεροναυπηγικής κατέγραψε ζημιές 132 εκατ. δολαρίων ή 0,19 δολαρίων/μετοχή.

Κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισε η Coca-Cola Co., καθώς η εταιρεία αναψυκτικών εμφάνισε ανάπτυξη σε όλες τις αγορές ενώ αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών στο σύνολο του έτους.

Άνω των εκτιμήσεων των εκτιμήσεων της Wall Street διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της General Motors, ενώ αναμένει τα ετήσια κέρδη να διαμορφωθούν στο υψηλότερο εύρος των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στην Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider