Με απώλειες το κλείσιμο των ευρωαγορών για το μέσο της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες το κλείσιμο των ευρωαγορών για το μέσο της εβδομάδας
Αρνητικό ρόλο έπαιξε ο τραπεζικός κλάδος, με την μετοχή της Deutsche Bank να καταγράφει απώλειες άνω του 7%.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του έτους.

Αρνητικό ρόλο στη σημερινή κίνηση των αγορών έπαιξε ο τραπεζικός κλάδος, με την μετοχή της Deutsche Bank να καταγράφει απώλειες άνω του 7%.

Εξάλλου, οι επενδυτές παρακολούθησαν την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Βρετανίας για το 2022, με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να αναμένει υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και για το επόμενο έτος.

Ακόμα, επικρατεί προβληματισμός για τη σημαντική έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού που καταγράφεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρας, υπό τον φόβο για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση εξάπλωσης της νόσου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 0,34% στις 474,10 μονάδες.

Ο Euro Stoxxx 50 υποχώρησε 0,08% στις 4.220 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έπεσε 0,31% στις 7.254 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,35% στις 15.702 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 απώλεσε 0,19% στις 6.753 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,59% στις 26.813 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,28% στις 8.976 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι επιδόσεις της Heineken στο γ' τρίμηνο του 2021, καθώς η «βουτιά» στην κατανάλωση που σημειώθηκε στην ασιατική αγορά εξαιτίας των εξάρσεων της πανδημίας αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μπίρας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Reuters, η ολλανδική ζυθοποιία ανέφερε την Τετάρτη πως οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 37,4%.

Τέλος, αύξηση 24% σημείωσαν τα κέρδη της ισπανικής Banco Santander κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η ισχυρές επιδόσεις της τράπεζας στην Βρετανία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για χαμηλότερες ζημίες από δάνεια από ό,τι αναμενόταν, ενίσχυσαν τις επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην ΕΕ σε κεφαλαιοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στην Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider