Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές
Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Τελευταία Ενημέρωση: 12.55

Μικρές απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα νέα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης δίνουν τον τόνο στην αγορά.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,37% στις 474,12 μονάδες, με τον κλάδο των ορυκτών να οδηγεί τις απώλειες, με πτώση 1,2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,38% στις 15.697 μονάδες, όπως και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι που βρίσκεται στις 6.740 μονάδες, με πτώση 0,38%.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Μ. Βρετανία με τον δείκτη FTSE 100 να βρίσκεται στις 7.254 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,31%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB χάνει 0,47% και υποχωρεί στις 26.845 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 8.979 μονάδες, με απώλειες 0,25%.

Εταιρικά νέα

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που αγγίζουν το 2,7% καταγράφει ο τίτλος της Deutsche Bank, καθώς η γερμανική τράπεζα ανέφερε ότι τα έσοδά της από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 6%.

Ωστόσο, τα κέρδη μετά φόρων της γερμανικής τράπεζας ανήλθαν στα 329 εκατ. ευρώ από τα 309 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 194 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο

Χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι επιδόσεις της Heineken στο γ' τρίμηνο του 2021, καθώς η «βουτιά» στην κατανάλωση που σημειώθηκε στην ασιατική αγορά εξαιτίας των εξάρσεων της πανδημίας αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μπίρας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Reuters, η ολλανδική ζυθοποιία ανέφερε την Τετάρτη πως οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 37,4%.

Τέλος, αύξηση 24% σημείωσαν τα κέρδη της ισπανικής Banco Santander κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η ισχυρές επιδόσεις της τράπεζας στην Βρετανία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για χαμηλότερες ζημίες από δάνεια από ό,τι αναμενόταν, ενίσχυσαν τις επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην ΕΕ σε κεφαλαιοποίηση.

Ασιατικά χρηματιστήρια

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, καθώς οι απώλειες των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών στο Χονγκ Κονγκ συμπαρέσυραν σε αρνητικό έδαφος και τους υπόλοιπους κλάδους.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 29.098, σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI διαμορφώθηκε στις 26.628 μονάδες, με απώλειες 1,57%, με τις Alibaba και Tencent να υποχωρούν άνω του 3%.

Σημαντικές απώλειες 0,98% και για τον δείκτη Shanghai στην ηπειρωτική Κίνα που έκλεισε στις 3.562 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI υποχώρησε κατά 0,77% στις 3.025 μονάδες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Κέρδη για 5ο διαδοχικό τρίμηνο

Heineken: Μειώθηκαν οι πωλήσεις μπίρας στο γ' τρίμηνο

Banco Santander: Αύξηση κερδών και εσόδων στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider