Wall Street: Επεκτείνεται το ανοδικό σερί - Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επεκτείνεται το ανοδικό σερί - Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500
Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκαν την Τρίτη Dow Jones και S&P 500, συνεχίζοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το ανοδικό σερί της Wall Street.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, γεγονός όμως στάθηκε ικανό να φέρει σε νέα επίπεδα ρεκόρ τους δείκτες Dow Jones και S&P 500, καθώς οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες εταιρείας ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών, που βλέπουν τους κολοσσούς της οικονομίας των ΗΠΑ να αφήνουν πίσω τους τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 35.755 μονάδες, ενισχυμένος κατά 15 μονάδες ή 0,04%, ενώ από την πλευρά του ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στα επίπεδα ρεκόρ των 4.574 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη 0,18%.

Μικρά κέρδη κατέγραψε, τέλος, και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,06% και έκλεισε στις 15.235 μονάδες.

Mάκρο

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 113,8 τον Οκτώβριο από το αναθεωρημένο 109,8 του προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Conference Board. Αυτή είναι η πρώτη άνοδος μετά από τρεις συνεχόμενες πτώσεις. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση στους 108.

Εξάλλου, σε υψηλά εξαμήνου διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 800.000, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχουν φτάσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Τέλος, οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν 19,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό εξαμήνου οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο μετά από τρεις μήνες πτώσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider