Διεθνή
26-10-2021 | 18:43

Σε υψηλό εξαμήνου οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Σε υψηλό εξαμήνου οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε υψηλά εξαμήνου διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 800.000, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχουν φτάσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών μετά την αναθεώρηση των στοιχείων από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, διαμορφώθηκαν σε 702.000, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 740.000 πωλήσεις, τις οποίες ανέφεραν οι αρχικές μετρήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις κατέγραψαν αξιοσημείωτη άνοδο στις πολυπληθείς πολιτείες του Βορρά, ενώ μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική ήταν η αύξηση των πωλήσεων στις δυτικές και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 760.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε το Reuters.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία εξαιτίας της αύξησης του όγκου των πωλήσεων, οι αυξήσεις στις τιμές των νέων κατοικιών ενδέχεται να προκαλέσουν νέα επιδείνωση του κλίματος στην αγορά, καθώς πολλοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη που προκαλούν οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών.

Αναλυτικότερα, η μέση τιμή για την αγορά ενός νέου σπιτιού στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση 18,7% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 και διαμορφώθηκε στα 408.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 7% στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση 1,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο