Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500
Σε νέα ιστορικά υψηλά ενισχύθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με ισχυρή ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. 

Τελευταία Ενημέρωση 18:45

Σε νέα ιστορικά υψηλά ενισχύθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με ισχυρή ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύεται πάνω από 120 μονάδες ή 0,35%, στις 35.866,53 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 κερδίζει 0,51% στις 4.589,60, φτάνοντας ήδη σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Παράλληλα, ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,6%.

Η μετοχή της United Parcel Service ενισχύθηκε 7%, έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα, ενώ η General Electric κερδίζει 2%, έπειτα από την ανοδική αναθεώρηση στα ετήσια αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Tesla κερδίζει, έχοντας ενισχυθεί πάνω από 12% εχθές και φτάνοντας την κεφαλαιοποίησή της 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά. Επίσης, Alphabet και Microsoft καταγράφουν κέρδη εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν 19,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 113,8 τον Οκτώβριο από το αναθεωρημένο 109,8 του προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Conference Board. Αυτή είναι η πρώτη άνοδος μετά από τρεις συνεχόμενες πτώσεις. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση στους 108.

Εξάλλου, σε υψηλά εξαμήνου διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 800.000, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχουν φτάσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider