Ξένα Χρηματιστήρια
25-10-2021 | 16:45

Ήπιες ανοδικές κινήσεις στη Wall Street

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπιες ανοδικές κινήσεις στη Wall Street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αποκωδικοποιούν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες για το γ' τρίμηνο. 

Στο ταμπλό, Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 35.733 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,43% στις 15.154 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 4.554 μονάδες.

Οι μετοχές της ενέργειας και των υλικών συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της αγοράς τη Δευτέρα, σε μια εβδομάδα που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η Facebook αναμένει να ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

Παράλληλα, περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500, ή σχεδόν το ένα τρίτο του δείκτη, θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο. Μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Apple.

Εν τω μεταξύ, στο υγειονομικό, η Moderna είπε ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών λαμβάνουν μια «ισχυρή» ανταπόκριση κατά του COVID-19, με βάση δεδομένα από μια κλινική μελέτη Φάσης 2 που αξιολογεί την ανταπόκριση των παιδιών στο εμβόλιο.

Στα εταιρικά νέα, η Mastercard ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως οποιαδήποτε από τις χιλιάδες τράπεζες και από τους εκατομμύρια εμπόρους που συνεργάζεται θα μπορεί πλέον να ενσωματώσει στις πωλήσεις των προϊόντων του συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Για να το κάνει, η Mastercard ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt. Μετά την ανακοίνωση των νέων η μετοχή της Bakkt, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε άνοδο πάνω από 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Mastercard μπαίνει στον «χορό» των κρυπτονομισμάτων - Ανακοινώνει «εύκολες» συναλλαγές με crypto

Τα Facebook Papers μπορεί να είναι η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της εταιρείας