Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ήπιες κινήσεις για το σύνολο των μεγάλων αγορών, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα.

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους κινδύνους για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ένα από αυτούς είναι ο πληθωρισμός και τα μέτρα των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ να δηλώνει νωρίτερα πως δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων της ευρωτράπεζας ούτε και το 2022.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι εταιρικές ανακοινώσεις για τη χρήση του γ' τριμήνου, με τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως η Tesla, η Netflix και η Verizon να ανακοινώνουν τις επόμενες μέρες τα στοιχεία τους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,17% στις 467,83 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,19% στις 4.159 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει 0,06% στις 7.208 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 0,02% στις 15.475 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,03% στις 6.671 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,24% στις 26.332 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη γράφει κέρδη 0,69% στις 8.998 μονάδες.

Μάκρο

Σε περιβάλλον ύφεσης βρέθηκε για τον Αύγουστο ο κλάδος των κατασκευών στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, χτυπώντας νέο σήμα κινδύνου για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας στις χώρες του ευρώ λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αποτέλεσμα του κατασκευαστικού κλάδου συρρικνώθηκε σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,3% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούλιο.

Ραγδαία διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος της κατέγραψε η Ισπανία για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας διαμορφώθηκε στα 3,87 δισ. ευρώ έναντι 1,59 δισ. ευρώ τον Ιούλιο,

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Ericsson για το γ΄ τρίμηνο του 2021, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως οι πωλήσεις εξοπλισμού 5G στις περισσότερες περιοχές του κόσμου αντιστάθμισαν τις απώλειες στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της Ericsson διαμορφώθηκαν στα 8,8 δισ. σουηδικών κορόνων (1,02 δισ. δολάρια) έναντι 8,6 δισ. κορόνων το γ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 7,85 δισ. κορώνες.

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ Asda ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προσωρήσει στην πρόσληψη 15.000 νέων - έκτακτων - εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία δηλώνει αισιόδοξη πως θα μπορέσει να καλύψει τα «κενά» παρά την έλλειψη υποψήφιων στην ευρύτερη αγορά εργασίας της χώρας, τονίζοντας πως οι περισσότερες από τις προσωρινές θέσεις αφορούν στα καταστήματα και όχι στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Η εικόνα στην Ασία

Με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων στην Ασία, ανακάμπτοντας μετά από τις χθεσινές απώλειες που προέκυψαν στον απόηχο των στοιχείων για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας στο γ' τρίμηνο.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο, με την Βόρεια Κορέα να προχωρά σε εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,65% στις 29.215 μονάδες, ο ASX/200 υποχώρησε 0,08% στις 7.374 μονάδες, ο Shenhzen Compononent στην Κίνα ενισχύεται 0,98% στις 15.490 μονάδες και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ισχυροποίεται 1,28% στις 25.733 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές στην αρχή της εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider