Βιλερουά (ΕΚΤ): «Σήμα» για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα και το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): «Σήμα» για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα και το 2022
Ο κεντρικός τραπεζίτης Γαλλίας ανέφερε πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα μειωθεί υπό του 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων μέσα στο 2022 εξέφρασε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γάλλος τραπεζίτης ανέφερε «δεν υπάρχει λόγος ώστε η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων από από τώρα έως και το τέλος του επόμενου χρόνου».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο γενικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα υποχωρήσει κατά του 2% εντός του 2022, ενώ πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε για το ζήτημα του πληθωρισμού».

Μιλώντας για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία, ο κ. Βιλερουά υποστήριξε ότι «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στα επίπεδα παραγωγικότητας που είχαν πριν από την πανδημία του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021».

Σε σχόλιο για το εάν οι εξελίξεις γύρω από την κινεζική Evergrande θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Γάλλος αξιωματούχος υποστήριξε πως «η ιστορία δεν βρίσκεται σε πορεία επανάληψης.

Νομίζω ότι η Evergrande αποτελεί κυρίως κινεζικό πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Βιλερουά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT: Η ΕΚΤ προς συνέχιση της αγοράς ελληνικού χρέους και μετά από το PEPP

Ρεν (ΕΚΤ): Υπάρχει ακόμα χώρος για οικονομική χαλαρότητα στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider