Κέρδη στην Wall Street, με «πάτημα» τα αποτελέσματα των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street, με «πάτημα» τα αποτελέσματα των τραπεζών
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και τον Nasdaq στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με κέρδη κοντά και άνω του 1% κινούνται στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην κερδοφορία των τραπεζών, αφήνοντας -όπως φαίνεται- τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό.

Κύριο θέμα της προσοχής είναι οι ανακοινώσεις των Citigroup, Wells Fargo, Bank of America και Walgreens για την πορεία του γ' τριμήνου, με τα αποτελέσματα να δείχνουν την αντοχή των επιχειρήσεων στην αβεβαιότητα που προκαλεί ο αυξημένος πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Για τις αυξημένες τιμές μίλησε το στέλεχος της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας, Τζιμ Μπούλαρντ, λέγοντας πως δεν αναμένει άμεση αποκλιμάκωση στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1991.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 1,12% ή 385,63 μονάδες στις 34.763 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,92% ή 39,90 μονάδες στις 4.403 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,91% ή 132,6 μονάδες στις 14.702 μονάδες.

Μάκρο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων και κάτω από τις 300.000 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την προηγούμενη εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ήταν 293.000 έναντι 318.000 που αναμένονταν. Αυτό και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική αύξηση στα κέρδη της για το γ' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Citigroup, με τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 17,2 δισ. δολάρια έναντι 17,3 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών της FastSet για έσοδα 16,9 δισ. δολαρίων.

Σε επίπεδα ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley, καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα έλαβε ώθηση από τις συμφωνίες ύψους 1,52 τρισ. δολαρίων στις οποίες συμμετείχε κατά την διάρκεια του τριμήνου.

Σύμφωνα με το Reuters, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 3,58 δισ. δολάρια ή στα 1,98 δολάρια ανά μετοχή και ήταν κατά 38% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Morgan Stanley σε επίπεδο τριμήνου.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η Bank of America το τρίτο τρίμηνο, καθώς αποδέσμευσε ποσό 1,1 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν στα 7,7 δισ. δολάρια ή 85 σεντς, από τα 4,9 δισ. δολάρια, ή 51 σεντς ανά μετοχή, την ίδια περίοδο του 2020. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 22,8 δισ. δολάρια από τα 20,3 δισ. δολάρια, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται 10% στα 11,1 δισ. δολάρια.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Walgreens για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων να λαμβάνει σημαντική ώθηση από τις πωλήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και επίσημα στην Wall Street η διαπραγμάτευση του Bitcoin, οι κεντρικές τράπεζες αντιδρούν και... προειδοποιούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider