Ήπιες διορθωτικές κινήσεις στο ΧΑ στα όρια των 900 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διορθωτικές κινήσεις στο ΧΑ στα όρια των 900 μονάδων
Ήπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με έντονο stock picking.

Ήπιες μεταβολές και διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ευθυγραμμισμένο με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 888 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες. Παράλληλα, τα βλέμματα τα επενδυτών είναι στραμμένα τόσο στα επιχειρηματικά deals όσο και στην πορεία του κόστους στην ενέργεια κυρίως.

Τελευταίο μεγάλο deal ήρθε από τον όμιλο Intracom. Συγκεκριμένα η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL. Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91.74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 235 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε 184,8 εκατ. ευρώ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους 166,8 εκατ. ευρώ και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας 18 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021.

Έτσι, για τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης διορθώνει κατά 0,38% στις 889,19 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 κινείται στις 2.157,41 μονάδες, με τον τραπεζικό στις 562,32 μονάδες με πτώση 0,13%.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ διορθώνει στο 0,39% και τα 2,563, η Eurobank στο 0,14% και τα 0,839 ευρώ, η Alpha Bank στο 0,22% και τα 1,115 ευρώ και η Πειραιώς στο 0,49% και τα 1,428 ευρώ.

Παράλληλα, διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Titan αλλά και σε Jumbo που αποτελούν δεικτοβαρείς μετοχές.

Συνεχίζει ανοδικά η Aegean αλλά και η ΕΥΔΑΠ ενώ ήπια άνοδο καταγράφει η Μυτιληναίος στα 15 ευρώ.

Από τα Mid caps πρωταγωνιστεί η Intrakat με κέρδη 2,79% ενώ ακολουθεί η Ευρ. Πίστη. Διόρθωση και κατοχύρωση κερδών σε Πλαστικά Θράκης αλλά και σε Cenergy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider