ΗΠΑ: Αυξημένες οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, πριν από τα στοιχεία για την ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξημένες οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, πριν από τα στοιχεία για την ανεργία
Σε πολύμηνο υψηλό το αμερικανικό 10ετές ομόλογο, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο βρέθηκε η απόδοση του 10ετούς κρατικούς ομολόγου των ΗΠΑ για το μέσο της εβδομάδας, ξεπερνώντας το 1,56% μετά από αρκετές εβδομάδες και εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Παρόμοια άνοδο καταγράφει και το αμερικανικό 30ετές ομόλογο, που έφτασε να κινείται στο 2,1%.

Αργότερα μέσα στην Τετάρτη η ADP θα ανακοινώνει τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα τον περασμένο μήνα, από το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο.

Η άνοδος στις τιμές των ομολόγων έρχεται καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ προς την απασχόληση. Η ενισχυμένη απασχόληση αποτελεί ένα από τους βασικούς δείκτες προσοχής της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για τη σύσφιξη ή τη χαλάρωση των υποστηρικτικών μέτρων προς την οικονομία.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Παρόμοια άνοδος καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης, με το γερμανικό 10ετές ομόλογο να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider