Bitcoin: Ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου
Πάνω από το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 7 Σεπτεμβρίου βρίσκεται το bitcoin.

Πάνω από το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 7 Σεπτεμβρίου βρίσκεται το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να λαμβάνει νέα ώθηση λόγω των δηλώσεων υποστήριξης που έλαβε από μία σειρά παραγόντων και ρυθμιστικών αρχών.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη το κρυπτονόμισμα σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,73% και διαμορφώνεται στα 50.043 δολάρια, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και στα επίπεδα των 50.400 δολαρίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο τόνισε πως «οι ρυθμιστικές αρχές δεν προτίθενται να προχωρήσουν στην απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων».

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin έχασε τα 50.000 δολάρια στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ενώ έφτασε μέχρι και στις παρυφές των 40.000 δολαρίων, με χαμηλότερη τιμή τα 40.596 δολάρια στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις αρχές του έτους το κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 70%.

Μικρά κέρδη σημειώνουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να ενισχύεται κατά 0,73%, το Litecoin κατά 2,1%, το XRP κατά 1% και το Bitcoin Cash κατά 2,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το τωρινό "ταβάνι" του Bitcoin και τα φαντάσματα του 2017

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως λόγω της εξόρυξης bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider