Wall Street: Ισχυρή διόρθωση για τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρή διόρθωση για τον τεχνολογικό κλάδο
Με σημαντικές απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι εντεινόμενες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ωθούν την αμερικανική αγορά σε αρνητικό έδαφος.

Με σημαντικές απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι εντεινόμενες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ωθούν την αμερικανική αγορά σε αρνητικό έδαφος, ενώ οι διακυμάνσεις στο επιτόκιο του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει σημαντικές απώλειες 400 μονάδων ή 1,16% στις 33.929 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,34% και διαμορφώνεται στις 4.298 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες 2,15% σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 14.253 μονάδες, με τον δείκτη VIX -που μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά- να ενισχύεται κατά 13,66% στις 24,04 μονάδες.

Το αμερικανικό δεκαετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 1,477%, αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα των 1,567% που είχε «σκαρφαλώσει» το προηγούμενο χρονικό διάστημα

Στο ταμπλό, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τίτλοι των τεχνολογικών κολοσσών, με τις μετοχές των Apple, Microsoft, Amazon και Nvidia να παραμένουν στο στόχαστρο των πωλητών, δίνοντας συνέχεια στις απώλειες που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ενώ ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τόσο οι συνεχιζόμενες αναταράξεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες όσο και στην εξάπλωση του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Παράλληλα, η αύξηση του πληθωρισμού αλλά και η ενδεχόμενη αύξηση του ενεργειακού κόστους εξακολουθούν να αποτελούν τον άγνωστο παράγοντα «Χ» για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παρά την βεβαιότητα των αρχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη πως τα παραπάνω φαινόμενα θα είναι παροδικά και δεν θα επηρεάσουν την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Εταιρικά νέα

«Bουτιά» της τάξης του 3% σημειώνει η μετοχή του Facebook, μετά τις κατηγορίες για «προδοσία απέναντι στην δημοκρατία» που είδαν το φως της δημοσιότητας από πρώην στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, ενώ στον αντίποδα ισχυρή άνοδο άνω του 3,4% καταγράφει η μετοχή της Tesla, στον απόηχο του νέου ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων που πέτυχε η εταιρεία κατά το γ' τρίμηνο του 2021.

Σημαντικά κέρδη άνω του 5%, τέλος, και για την φαρμακευτική εταιρεία Merck, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως ένα χάπι κατά του κορονοϊού που δημιούργησε, έδειξε αποτελεσματικότητα 50% στη μείωση των θανάτων και των σοβαρών επιπλοκών λόγω της Covid-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider