Βαριές απώλειες για τον Hang Seng - Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες για τον Hang Seng - Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Evergrande
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας προς το χρηματιστήριο που κάνει λόγο για πιθανή προσφορά από επενδυτή.

Μεικτά είναι τα πρόσημα που καταγράφουν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ωστόσο να κατρακυλά άνω του 2% αφού άνοιξε καθώς την Παρασκευή έμεινε κλειστός λόγω αργίας.

Όπως επισημαίνει το CNBC, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας προς το χρηματιστήριο που κάνει λόγο για πιθανή προσφορά από επενδυτή για μέρος των μετοχών της.

Ταυτόχρονα, αναστέλλονται επίσης οι μετοχές ενός άλλου κινέζου κατασκευαστή ακινήτων Hopson. Η Hopson δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εν αναμονή μιας «μεγάλης συναλλαγής» βάσει της οποίας συμφώνησε να αποκτήσει μετοχές μιας άλλης εταιρείας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση γύρω από το χρέος της Evergrande, η οποία «έχασε» δύο πληρωμές κουπονιών ομολόγων το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία, η οποία έχει καταπλακωθεί κάτω από ένα σωρό χρέους 305 δισ. δολαρίων, έπρεπε την Τετάρτη να πληρώσει τόκους 47,5 εκατ. δολαρίων για το ομόλογο της του Μαρτίου 2024 με επιτόκιο 9,5%, αφού είχε χάσει 83,5 εκατ. δολάρια σε πληρωμές κουπονιών την περασμένη Πέμπτη.

Με υποχρεώσεις ίσες με το 2% του ΑΕΠ της Κίνας, η Evergrande έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι τα δεινά της θα εξαπλωθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα επιδράσουν σε όλο τον κόσμο, αν και οι ανησυχίες έχουν χαλαρώσει κάπως αφού η κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγοραστών ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider