Στο «βαθύ κόκκινο» η Wall Street - Ισχυρές απώλειες για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «βαθύ κόκκινο» η Wall Street - Ισχυρές απώλειες για Nasdaq
Με ισχυρές απώλειες στην Wall Street συνεχίζονται και την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων πλήττει για άλλη μια φορά τις μετοχές.

Με ισχυρές απώλειες στην Wall Street συνεχίζονται και την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων πλήττει για άλλη μια φορά τις μετοχές.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,48% ή 515 μονάδες, στις 34.360 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,81% ή 80 μονάδες στις 4.364 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 2,36% ή 353 μονάδες, στις 14.617 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου άγγιξε το 1,54% την Τρίτη, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει κατακτήσει από τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για τον «επίμονο» πληθωρισμό. Η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε 5 μονάδες βάσης στο 1,5409%, ενώ η απόδοση του 30ετούς προσέθεσε 6 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,0625%. Υπενθυμίζεται πως οι αποδόσεις κινούνται αντίθετα από τις τιμές και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%. Η άνοδος των αποδόσεων λειτουργεί αρνητικά για τις τεχνολογικές μετοχές με τις Alphabet, Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Nvidia, AMD, Tesla, όλες χάνουν από 1% έως και 2%.

Σε οικονομικά στοιχεία, η ημέρα συμπεριλαμβάνει ανακοινώσεις για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το οποίο αυξήθηκε τον Αύγουστο εν μέσω μιας αύξησης των εισαγωγών καθώς οι επιχειρήσεις ξαναγέμισαν τις άδειες τους αποθήκες, δείχνοντας πως το εμπόριο θα μπορούσε να αποτελέσει ξανά ένα βαρίδι στην οικονομική ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο. Το εμπορικό έλλειμμα στα αγαθά αυξήθηκε 0,9% στα 87,6 δισ. δολάρια τον τελευταίο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη.

Ακόμα, άνοδο 19,9% στις τιμές κατοικιών κατέγραψε ο δείκτης S&P/Case Schiller στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούλιο και σε ετήσια βάση. Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο πανεθνικός δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για τα ακίνητα σημείωσε ένα ετήσιο άλμα 19,7% τον Ιούλιο, μετά από μια αύξηση 18,7% τον Ιούνιο – ο τέταρτος συνεχής μήνας που σημειώνεται ρεκόρ.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την μετάλλαξη Δέλτα ενώ οι υψηλότερες τιμές εξακολουθούν να επιβαρύνουν το καταναλωτικό συναίσθημα, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Ο δείκτης υποχώρησε στο 109,3 από μια αναθεωρημένη ανάγνωση 115,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει αύξηση στο 115,0.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη, η υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζάνετ Γέλεν έστειλε σήμα για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας κάτι που πιθανότατα θα επισημάνει και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Γέλεν δήλωσε σε γερουσιαστές ότι η αμερικανική παρότι ανακάμπτει, με ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων εργασίας να καλύπτεται εκ νέου καθώς χάθηκαν το 2020, ωστόσο καταγράφονται σημαντικές προκλήσεις και κίνδυνοι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που καταστέλλουν την δυναμική της ανάκαμψης. «Παρόλα αυτά, παραμένω αισιόδοξη για τη μεσοπρόθεσμη τροχιά της οικονομίας των ΗΠΑ και αναμένω ότι θα επιστρέψουμε σε μια εικόνα πλήρους κάλυψης του κενού στην αγορά εργασίας το επόμενο έτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P/Case Schiller (ΗΠΑ): Αύξηση 19,9% στις τιμές των κατοικιών σε ετήσια βάση τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

gazzetta
gazzetta reader insider insider