Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για τον S&P 500
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Nasdaq παρουσίασε ήπια κέρδη με άνοδο 0,02%. Ο DJ έκλεισε κατά 0,6% υψηλότερα, όπως και ο S&P 500 ο οποίος παρουσίασε άνοδο 0,5%.

Ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average αύξησαν τα εβδομαιαία κέρδη την Παρασκευή, κλείνοντας με θετικό πρόσημο μία εβδομάδα που κατέγραψε σημαντικές μεταβολές.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Nasdaq παρουσίασε ήπια κέρδη με άνοδο 0,02%. Ο DJ έκλεισε κατά 0,6% υψηλότερα, όπως και ο S&P 500 ο οποίος παρουσίασε άνοδο 0,5%.

Στο ταμπλό το βράδυ της Παρασκευής, ο Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη στο 0,1%, στις 34.798 μονάδες και ο S&P 500 κινήθηκε θετικά στο 0,1% στις 4.455 μονάδες, όμως ο Nasdaq έπεσε κατά 0,03% στις 15.047 μονάδες.

Yπέρ της έναρξης του tapering από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο και με ορίζοντα ως τον Ιούνιο του επόμενου έτους τάχθηκε η Λορέτα Μέστερ, επικεφαλής της Cleveland Fed, ενώ η ίδια εκτίμησε πως μία πρώτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού θα ήταν εφικτή ως τα τέλη του 2022, καθώς ως τότε θα πληρούνται όλα τα κριτήρια που έχει θέσει η Fed.

Oι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,5% ετησίως στις 740.000, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Ο αριθμός ισούται με το πόσα σπίτια θα πωλούνταν σε ένα έτος, αν ο ίδιος αριθμός αγοραζόταν κάθε μήνα, με βάση το ποσοστό πωλήσεων τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, στις 351.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας αρνητικά τους αναλυτές, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 320.000. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα.

Στα 141,7 τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο πλούτος νοικοκυριών στις ΗΠΑ στο τέλος Ιουνίου (κατά 5,8 τρισ. δολάρια συγκριτικά με το α' τρίμηνο), σύμφωνα με έκθεση της Fed. Σύμφωνα με το Marketwatch, η αξία από τις μετοχές αυξήθηκε κατά 3,5 τρισ. δολάρια στα 47 τρισ. δολάρια στο β' τρίμηνο.

Στα crypto, παράνομες χαρακτήρισε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) όλες τις δραστηριότητες με ψηφιακά νομίσματα, τονίζοντας πως πρέπει να απαγορευτούν, σκληραίνοντας τη στάση της κατά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Η απόφαση επιβάρυνε τις συναλλαγές στον τεχνολογικό τομέα.

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, με την τιμή στις ΗΠΑ σχεδόν 3% αυξημένες για την εβδομάδα.

Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, χωρίς σπουδαίες μεταβολές από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider