Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 76 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 76 δολάρια το Brent
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,19 δολάρια και το Brent στα 76,17 δολάρια.

«Υψηλές πτήσεις» εξακολουθεί να καταγράφει το πετρέλαιο μετά από την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, ενώ η δραστηριότητα διύλισης ανακάμπτει από τους πρόσφατους τυφώνες.

Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις των οικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ, η συνολική ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε προσεγγίζοντας τα προ πανδημικά επίπεδα. Οι παραδόσεις των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων έφθασαν σχεδόν τα 21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όχι μακριά από την αιχμή του 2019.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 414 εκατομμύρια βαρέλια, φθάνοντας στο χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Η παραγωγή στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού αποκαθίσταται σταδιακά, με την εβδομαδιαία παραγωγή να αυξάνεται κατά 500.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα σε 10,6 εκατομμύρια βαρέλια. Η BP ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι και οι τέσσερις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της στην περιοχή επανήλθαν σε λειτουργία μετά από τον τυφώνα Άιντα.

Οι ανοδικές τιμές σε άλλες αγορές όπως το φυσικό αέριο υποστήριξαν επίσης το πετρέλαιο, με τις ελλείψεις στην αγορά ενέργειας να προκαλούν κρίση προσφοράς στην Ευρώπη και την Ασία.

Την Πέμπτη το πρωί (10:40 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,19 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,06% και το Brent στα 76,17 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider