Ράλι στην Wall έφεραν οι ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall έφεραν οι ανακοινώσεις της Fed
Με «καύσιμο» τις ανακοινώσεις της Fed, οι δείκτες στην Wall Street επιταχύνουν την ανοδική τους αντίδραση.

Με ισχυρά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι ανακοινώσεις της Fed ενισχύουν το ανοδικό momentum στην αγορά, το οποίο είχε διαφανεί από την έναρξη της συνεδρίασης.

Κύριο θέμα προσοχής είναι η ανακοίνωση της Fed και κυρίως τα όσα θα δηλώσει ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις της. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων και στο πότε και σε ποιο εύρος θα γίνει αυτό.

Οι αναλυτές φαίνεται να θεωρούν ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του tapering τον Νοέμβριο, ωστόσο μένει να φανεί το εάν ο Πάουελ θα επιβεβαιώσει αυτές τις εκτιμήσεις. Ακόμα, αναμένεται με ενδιαφέρον το εάν ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ θα κάνει κάποιο σχόλιο για τις κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων.

Εξάλλου, η υπόθεση της κινεζικής Evergreen συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 1,46% ή 496 μονάδες στις 34.415 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 1,36% ή 58 μονάδες στις 4.412 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,3% ή 185 μονάδες στις 14.931 μονάδες.

Μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, πέφτοντας κάτω από τα 6 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 2% έναντι αύξησης 2,2% που είχαν καταγράψει τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια υποχώρηση της τάξης του 1,7%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της General Mills για τη χρήση του α' τρίμηνου, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τροφίμων.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έσοδα 4,3 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνευρη αντίδραση στην Wall μετά το sell-off της Δευτέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider