Bitcoin: Κάτω από τα 43.000 δολάρια υπό το βάρος των ανησυχιών για την Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κάτω από τα 43.000 δολάρια υπό το βάρος των ανησυχιών για την Evergrande
Το bitcoin υποχωρεί κατά 10% στα 42.634 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο εβδομάδας. Άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία επίσης έχασαν, με τα bitcoin cash και ether να υποχωρούν.

Μεγάλο selloff στις τιμές των κρυπτονομισμάτων πυροδότησαν οι ανησυχίες για τη μετάδοση της κρίσης στον όμιλο της κινεζικής Evergrande.

Το bitcoin υποχωρεί κατά 8,68% στα 43.090 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο εβδομάδας. Άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία επίσης χάνουν, με ether να υποχωρεί 12%.

Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως κατέρρευσαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης της Evergrande αλλά και τη συνεδρίαση της Fed που είναι προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές του bitcoin είχαν ανοδικές τάσεις μέχρι πρότινος, με τις τιμές να φτάνουν σε υψηλό τεσσάρων μηνών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Evergrande, η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, οφείλει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια αλλά οι κινεζικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τις τράπεζες ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οφειλές που λήγουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η Evergrande ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει ξεκινήσει να αποπληρώνει τους επενδυτές των προϊόντων διαχείρισης πλούτου με ακίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H AMC θα δέχεται τρία ακόμα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin

Ελ Σαλβαδόρ: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ATM του bitcoin - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις (pics)

Ντάλιο: Αν το Bitcoin αποδειχθεί επιτυχημένο, οι αρχές θα το «σκοτώσουν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider