Αντέδρασε η Wall Street - Άλμα 240 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντέδρασε η Wall Street - Άλμα 240 μονάδων για τον Dow Jones
Οι επενδυτές ακόμη αξιολογούν το πλήθος των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 24ωρα και «ζυγίζουν» τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.

Παρά την αρχική νευρικότητα στην συνεδρίαση της Τετάρτης, οι αγοραστές επικράτησαν στην Wall Street στέλνοντας τον Dow Jones στις +240 μονάδες, μετά από τις ισχυρές απώλειες της Τρίτης. Οι επενδυτές ακόμη αξιολογούν το πλήθος των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 24ωρα και «ζυγίζουν» τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε 236 μονάδες ή 0,68%, στις 34.814 μονάδες, o S&P 500 κέρδισε 0,88% ή 39 μονάδες, στις 4.482 μονάδες ενώ ο Nasdaq επίσης σημείωσε κέρδη 0,82% ή 123 μονάδες, στις 15.161 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Αύγουστο μετά από μια αναθεωρημένη άνοδο 0,8% τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε την Τετάρτη η Fed. Η αύξηση ήταν κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 0,5%, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Η Fed ανακοίνωσε ότι οι διακοπές λειτουργίας που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα στα τέλη του μήνα μείωσαν την παραγωγή κατά 0,3%. Η αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε στο 76,4% τον Αύγουστο, το υψηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2019. Τ

Το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, μειώθηκε τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε 10 μήνες, ίσως ένα ακόμη σημάδι ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να ισορροπεί μετά από μια μεγάλη αύξηση νωρίτερα φέτος. Ο δείκτης τιμών εισαγωγής μειώθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Η πτώση οφείλεται κυρίως στο χαμηλότερο κόστος ξένων προμηθειών πετρελαίου και βιομηχανίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State της Fed της Νέας Υόρκης, αυξήθηκε 16 μονάδες στις 34,3 τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το περιφερειακό τμήμα της Τράπεζας. Σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μέτρηση στο 17,2. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 18,3 τον Αύγουστο. Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν δείχνει βελτίωση των συνθηκών.

Commodities

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού διαμορφώθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, με τις τιμές να χάνουν σχεδόν όλα τα κέρδη της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 12,30 δολάρια, ή 0,7%, στα 1.794,80 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου, αφού τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων προμηθειών πετρελαίου άνω των έξι εκατομμυρίων βαρελιών, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε 2,15 δολ. ή 3,1%, στα 72,61 δολ. το βαρέλι. Το Brent κέρδισε 1,86 δολάρια ή 2,5%, στα 75,46 δολ. το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο χρυσός έχασε όλα τα κέρδη της Τρίτης - Ξανά κάτω από τα 1.800 δολάρια

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο οι τιμές του πετρελαίου

ΗΠΑ: Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider