NY Fed - Εmpire State: Εκτινάχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Fed - Εmpire State: Εκτινάχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο
Ο δείκτης Empire State είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στο 43, τον Ιούνιο, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στους 18,3 τον Ιούλιο.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State της Fed της Νέας Υόρκης, αυξήθηκε 16 μονάδες στις 34,3 τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το περιφερειακό τμήμα της Τράπεζας. Σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μέτρηση στο 17,2. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 18,3 τον Αύγουστο.

Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν δείχνει βελτίωση των συνθηκών.

Ο δείκτης Empire State είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στο 43, τον Ιούνιο, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στους 18,3 τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα κυμανθεί κοντά στα 18, πιστεύοντας ότι η εργοστασιακή ζήτηση μπορεί να μετριάσει.

Ο δείκτης Empire State ήταν ισχυρότερος από άλλους περιφερειακούς δείκτες μέτρησης. Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία για να αποκτήσουν μια αίσθηση της κατάστασης της εθνικής μεταποίησης. Ο εθνικός δείκτης παραγωγής ISM αυξήθηκε στα 59,9 τον Αύγουστο από 59,5 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο 18,9 μονάδων στις 33,7 τον Σεπτέμβριο και ο δείκτης αποστολών εκτινάχθηκε κατά 22,5 μονάδες στις 26,9 μονάδες. Οι ανεκπλήρωτες παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης σημαντικά.

Οι δείκτες τόσο των τιμών που καταβλήθηκαν όσο και των τιμών που ελήφθησαν ήταν στα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ ή κοντά στον Σεπτέμβριο. Οι εταιρείες παραμένουν πολύ αισιόδοξες για τους επόμενους έξι μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider