Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Πτωτικές τάσεις καταγράφονται την Τρίτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, το οποίο ενδεχομένως να πυροδοτήσει εξελίξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, μετά τις αρχικές απώλειες βρίσκεται αμετάβλητος στις 467,69 μονάδες, με τον κλάδο των ορυκτών να οδηγεί την πτώση χάνοντας 1,8%, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται μόνο ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας που σημειώνει κέρδη 0,7%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 15.717 μονάδες ενισχυμένος οριακά κατά 0,11%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στις 6.655 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,32%.

Απώλειες και για τον βρετανικό FTSE 100 ο οποίος υποχωρεί κατά 0,44% στις 7.037 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,38% στις 26.025 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 8.797, με απώλειες 0,21%.

Μάκρο

Τα προ-κορονοϊού επίπεδα ξεπέρασε τον Αύγουστο ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στην Βρετανία, με τις επιχειρήσεις της χώρας να προσθέτουν 241.000 νέους υπαλλήλους στο μισθολόγιο τους, ενώ το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο μειώθηκε περαιτέρω στο 4,6%.

Στην Ισπανία, οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 3,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής, σε σχέση με το 2,9% τον Ιούλιο και αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Ασία

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στην Ασία, όπου οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με την αύξηση και παγίωση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, ενώ και η εξέλιξη της πανδημίας δημιουργεί επιφυλακτικότητα στις αγορές.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε κέρδη 0,73% κλείνοντας στις 30.670 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.659 μονάδες, με απώλειες 1,5%.

Ισχυρές απώλειες 1,43% για τον δείκτη HSI στο Χονγκ Κονγκ, με την μετοχή της Evergrade να σημειώνει «βουτιά» 10%.

Τέλος, άνοδο 0,67% κατέγραψε ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.148 μονάδες, με το πρόστιμο ύψους 176,64 εκατ. δολαρίων που επιβλήθηκε στην Google από την αρμόδια αρχή κατά των μονοπωλίων για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης στην αγορά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider