Διεύρυναν το 4ήμερο αρνητικό σερί Dow και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεύρυναν το 4ήμερο αρνητικό σερί Dow και S&P 500
Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση στο μέτωπο της πανδημίας, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Fed.

Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση στο μέτωπο της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Fed.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 151,69 μονάδες 34.879,38 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.493,28 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,46%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε στις 15.248,25 μονάδες, με πτώση 0,25%. Και οι τρεις δείκτες οδεύουν σε εβδομαδιαίες απώλειες.

Στα θετικά νέα, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 310.000 την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο της εποχής του κορονοϊού. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones, οι αιτήσεις αναμένονταν συνολικά στις 335.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna ενισχύθηκε 7,8%, έπειτα από την ανακοίνωση ότι αναπτύσσει ένα μονοδοσικό εμβόλιο που θα στοχεύει τόσο τον κορονοϊό όσο και την εποχική γρίπη. Η μετοχή της GameStop έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να χάνει πάνω από 10%, παρά τα θετικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός επέστρεψε στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων, ανακάμπτοντας από το αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων ημερών, καθώς οι ήπιες απώλειες που σημείωσε το αμερικανικό δολάριο σε συνδυασμό με τις θετικές ειδήσεις από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, έδωσαν τον τόνο στην αγορά.

Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν, έπειτα από τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει να αποδεσμευτεί από τα αποθέματα αργού πετρελαίου.

Σημειώνεται πως η Fed συνεδριάζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μια κίνηση επιβράδυνσης των μηνιαίων αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες απώλειες, οι τρεις δείκτες της Wall διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα σε ετήσια βάση. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί περίπου 20% το 2021, μακριά μόλις 1% από το ιστορικό του υψηλό. Ο Dow, με κέρδη 14% φέτος, απέχει περίπου 2% από ένα νέο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider